Bolu Hindiba Doğa Evi

Bolu Hindiba Doğa Evi. Bolu Mengen’de Yedi Göller sapağında ormanın içinde 12 tane taş oda ve bungalov’dan  oluşan ekolojik değerlerle işletilen harika bir butik pansiyon. 

Hem İstanbul’a yakın hem Ankara’ya.. Kafa dinlemek, doğa ile iç içe olmak, çocuklarla ormanda yürüyüş yapmak, hemde doğal köy ürünleri ile beslenmek için alternatif bir tatil sunuyor ziyaretçilerine. İster sevgilinizle baş başa kalın ister çocuklarınızla doğa’nın tadını çıkarın. İster Balayı çifti olun ister bizim gibi iki çocuklu Hindiba Doğa Evi alternatif tatil için mutlaka denenmeli.

Bizde geçtiğimiz hafta deneyimledik. İlk gittiğimiz gün bembeyaz bir örtü karşıladı bizi.

17991978_1312181695483670_5877023367896215333_n
Bolu Hindiba Doğa Evi

Odamıza geçince ilk iş sobayı yaktık. Kalorifer de yanıyor zaten ısıtmak için . Biz sobanın nostaljik havasını yaşamak istedik. Çıtır çıtır yanan sobanın tadı başkadır. Tıpkı çocukluğumuzdaki gibi, çocuklarımızla o sıcaklığı  tekrar yaşadık. Hava kararınca eşim sobayı bi hayli ateşledi. İliklerimize kadar ısındık. Duru ve Kaan bayıldı bu seramoniye..

18034227_1312181648817008_6042030855115113022_n

İçeride çıtır çıtır soba yanarken dışarıda lapa lapa yağan kar manzarasını izlemek büyük keyif oldu.

 

unnamed
Bolu Hindiba Doğa Evi

Ertesi gün sabah kahvaltıdan sonra Amasra ve Bartın’ı gezmeye gittik. Akşam döndüğümüzde kar ortadan kalkmıştı, hava gayet iyiydi. Amasra gezimizi ayrı bir yazıda anlatacağım.

Bizim için kahvaltı çok mühim. Hindiba Doğa Evinde ürünler taze taze köyden geliyor. Yumurtalar, taze süt, ekmek, evde yapılmış reçeller vb.

” Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı ” demiş Cemal Süreyya..Ne güzel söylemiş 🙂 Bir işletmede en dikkat ettiğim konu kahvaltı..

18057775_1314054351963071_95236810517398021_n
Bolu Hindiba Doğa Evi Kahvaltı

Bolu Mengen’li Aşçı’lar meşhurdur bilirsiniz. Hindiba Doğa Evinin aşçı’larıda çok iyiydi. Son akşam içtiğimiz taze naneli, arpa şehriyeli çorbayı, ve keşli erişteyi hala unutamıyorum. Keşli, cevizli erişte Bolu’nun meşhur yemeğidir. Bu arada Mengen’li Aşçı’lar neden bu kadar iyi ve ünlü biliyor musunuz ? Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u Fethettiğinde Saray mutfağının başına  Mengen’li Yakup Ağa’yı getirmiş. Yakup Ağa’da Mengen’li akraba ve tanıdıklarına Saray mutfağında işe almış. Böylelikle Aşçı’lık mesleği Mengen’de ilerlmeiş ve Ata mesleği haline gelmiş.

Dikkat çekmek istediğim ayrı bir konu daha var. Doğa Evi konsepti gereği odalarda ve resepsiyonda TV yok. Buna rağmen Duru ve Kaan inanılmaz keyif aldı. Tabii ben hazırlıklı gittim. Arabamızın bagajı oyuncak ve aktivite kutuları ile doluydu. TV olmadan oyundan oyuna daldılar, sobanın başında hayaller kurdular, ailece sohbet ettik ve o sakinlikte saatlerce uyuduk.  Şehir hayatı, stres, trafik ve hatta tüm elektronik araçlar çok yoruyor insan bedenini ve zihnini. Meğer böyle alternatif bir tatile ne kadar ihtiyacımız varmış. Çocuklarında öyle 🙂

Çok seyahat eden, bir çok otel’de konaklayan bir aile olarak Duru ve Kaan’ı ilk kez bu kadar keyifli gördüm. Hiç ayrılmak istemediler. Tabii bizden sıcacık ilgisini ve nezaketini eksik etmeyen çalışan arkadaşları da unutmayalım.  Mutfakta yumurta kırdılar, masaları topladılar çalışanlarla birlikte..Hepsinden de inanılmaz keyif aldılar.

unnamed (1)

Bütün gün doğa da özgürce oynadılar. Sevimli dostlarla arkadaşlık ettiler. Hindiba Doğa Evi’nin içinden dere geçiyor, etrafta kuş sesleri ve yeşilin verdiği huzur..

18057871_1314763068558866_6386394282857786523_n
Bolu Hindiba Doğa Evi

 

http://www.hindibadogaevi.com/

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pin It on Pinterest